Om oss

Sara Lotse -63 år, arbetar som krukmakare på det egna Solhems Krukmakeri i Almunge, där vi bor. Istanbul har blivit min absoluta favoritstad, det finns alltid något att upptäcka. Jag har varit där ungefär 40 gånger, och hittar alltid något nytt. Varje stadsdel är som en egen stad. Vi har fått goda vänner som det är gott att träffa. Det gör också att man håller sig uppdaterad om vad som händer i Istanbul och Turkiet.
De som varit med på våra tidigare resor uppskattar mångfalden, både i vårt program och i Istanbul.

Bosse 19jpg                          9385eca9-be88-46be-ad13-f6429111a777jpg

Bosse Johansson - 64 år, migrationsforskare, religionshistoriker, föreläsare, bokmal, sportfåne, kattälskare, njuter av storstäder, men bor på landet. Blev såld på Istanbul vid första besöket som 10-åring och har sedan ungdomen strävat efter att återvända så ofta som möjligt. Det har blivit ett 60-tal gånger, såväl inom ramen för arbete som privat. Har gedigna kunskaper om det historiska stoffet och är även någorlunda insatt i dagens sociala och politiska skeenden. Tidigare resenärer har haft vänligheten att anse att jag också är duktig på att förmedla detta. Trivs som allra bäst då det dyker upp något oväntat under våra strövtåg i Istanbul.

Kuddöverdrag
Som krukmakare är jag ofta med på marknader och utställningar och Bosse brukar vara med. En idé föddes när vi hälsade på "vår" matthandlare, Mustafa Cesur på Troy rugstore. Han säljer vackra kuddöverdrag av gamla kelimer (vävda mattor). Varför inte prova att köpa några kuddvar och sälja på marknader? Sagt och gjort och det har gått bra. Läs mer om kuddöverdragen här.
/Sara